RRB NTPC GK Exam Questions: 12 April 2016

0
8547
RRB-NTPC-GK-Exam-Questions-12-April-2016

RRB GK Questions: Non-Technical Recruitment Examination for selecting candidates to various posts in the Indian Railways have now started. Continuing our earlier efforts to breakdown the question paper, here are the GK Question List for 12 April 2016.

Millions of candidates are competing for 18252 Vacancies for Non-Technical Posts and the going only gets tough. But, surprisingly, the difficulty level of RRB Exam has been easy till now. To read in detail about it, please give this article on RRB NTPC Exam Review a thorough read.

RRB-NTPC-Exam-Analysis-Expected-Cutoff-2016-Check-Now

Must Read: RRB NTPC Exam Analysis 2016

Since there a lot of candidates who are yet to attempt the written examination, we have compiled a list of questions that have occurred on 12 April RRB NTPC Examination in all Shifts. These questions are specific to General Knowledge (GK) only.

If you are someone who is yet to attempt the written examination for RRB NTPC Recruitment, we would suggest you read these questions thoroughly.

 

RRB NTPC GK Questions – 12 April 2016   

These were a few specific questions asked in RRB NTPC General Awareness Section which candidates might have found tough, confusing or difficult to attempt. The Examination will be conducted in 3 Shifts.

1. Australian Open Women’s Double Winner-2016?
Ans: Martina Hingis & Sania Mirza

2. Who is Director of Baba Atomic Research Centre?
Ans: Sekhar Basu

3. Who was the First and Last Female Ruler of Delhi Sultanate?
Ans: Razia Sultana

4. Who is Nargis Dutt?
Ans: Indian Film Actress

5. Hydropower Plants convert the Mechanical Energy into _______?
Ans: Electrical Energy

6. Who was the Captain who won First World Cup for Australia?
Ans: Allen Border

7. Who is the current President of Pakistan?
Ans: Mamnoon Hussain

8. Diamond contain which element?
Ans: Carbon

9. Apgar Score is test For?
Ans: To Summarize Health of New Born Babies

10. What is the chemical name of Vinegar?
Ans: Acetic Acid

11. What is T-Basic?
Ans: Programming Language

12. Who is the 8th Chief Minister of Arunachal Pradesh?
Ans: Kalikho Pul

13. Who wrote the famous Novel ‘To Kill a Mocking Bird’?
Ans: Harper Lee

14. World’s Poisonous Fish?
Ans: Stone Fish

15. World Heritage Day?
Ans: 18th April

16. Dipa Karmakar is related to?
Ans: Gymnastics (Sports)

17. Which Prime Minister hoisted flag at the Red Fort for the maximum times?
Ans: Jawahar Lal Nehru

18. Which Planet named after Roman God?
Ans: Venus

19. Who came after Mauryas?
Ans: Sunga Dynasty

20. Dholavora comes under which?
Ans: Gujarat, Indus Civilization

21. Borobudur Temple located in?
Ans: Indonesia

22. Which one of the following is called Black Gold?
Ans: Coal

23. Which planet is called the Hottest Planet?
Ans: Venus

24. Jeans were first marketed by?
Ans: Lee – An American Brand of Denim Jeans

25. Which Instrument measures Atmospheric Pressure?
Ans: Barometer

26. Golden Pagoda Temple of Buddhist is located in?
Ans: Myanmar

27. Which Is World Most Energy Efficient City?
Ans: Reykjavik

Did you find these questions easy or challenging? Let us assist you in preparing for RRB NTPC Examination in the best way possible.

 

RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy 

RRB Non-Technical Recruitment Exam 2016 Study Plan & Exam Strategy

Read: RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy

This article will help you understand the types of questions essential towards getting a better score and also provide insights on how to attempt the RRB NTPC Written Examination. Reading this article is a must if one hopes to improve his/ her score in actual RRB Examination.

 

RRB NTPC: Do’s and Don’ts 

How to Attempt RRB NTPC 2016

Read: RRB NTPC 2016: Do’s & Don’t while attempting the Written Exam

Almost every other RRB candidate will be attempting this examination for the first time. But, in order to stay ahead, you need to build a proper strategy and follow a correct procedure while attempting the written paper. Hence, this article is created in order to cater that need.

Stay connected for more information regarding RRB NTPC Recruitment 2016. To excel in Railways Exams, download the Best RRB Exam Preparation App for free.

Best Exam Preparation App OnlineTyari

For better response, post your queries on OnlineTyari Community.

 

Leave a Reply