RRB NTPC GK Exam Questions: 16 April 2016

1
4694
RRB-NTPC-GK-Exam-Questions-16-April-2016

RRB GK Questions: Non-Technical Recruitment Examination for selecting candidates to various posts in the Indian Railways have now started. Continuing our earlier efforts to breakdown the question paper, here are the GK Question List for 16 April 2016.

Millions of candidates are competing for 18252 Vacancies for Non-Technical Posts and the going only gets tough. But, surprisingly, the difficulty level of RRB Exam has been easy till now. To read in detail about it, please give this article on RRB NTPC Exam Review a thorough read.

RRB-NTPC-Exam-Analysis-Expected-Cutoff-2016-Check-Now

Must Read: RRB NTPC Exam Analysis 2016

Since there a lot of candidates who are yet to attempt the written examination, we have compiled a list of questions that have occurred on 16 April RRB NTPC Examination in all Shifts. These questions are specific to General Knowledge (GK) only.

If you are someone who is yet to attempt the written examination for RRB NTPC Recruitment, we would suggest you read these questions thoroughly.

 

RRB NTPC GK Questions – 16 April 2016

These were a few specific questions asked in RRB NTPC General Awareness Section which candidates might have found tough, confusing or difficult to attempt. The Examination will be conducted in 3 Shifts.

1. Who was appointed as M.D and CEO of Central Mine Planing & Design Institute (CMPDI)? Ans. Shekhar Saran

2. Who has won the Sangita Kalanidhi Award for 2015?
Ans. Sanjay Subrahmanyan

3. Which is the Digital State of India?
Ans. Kerala

4. Who is Chief Election Commissioner of India?
Ans. Nasim Zaidi

5. Who is the CEO of Flipkart?
Ans. Binny Bansal

6. Which state produces maximum silk in India?
Ans. Karnataka

7. First Chocolate made by?
Ans. Harnan Cortes

8. RBI said that villages over …… residents to have bank branches by March 2017?
Ans. 5,000

9. Homosapiens means:
Ans. Human Being

10. RUGBY World Cup 2019 Venue:
Ans. Japan

11. Who designed the Indian Parliament Building?
Ans. Sir Edwin Lutyens

12. Which Indian Scientist contradicted Einstein Theory of Energy?
Ans. Ajay Sharma

13. Tirumala Temple situated in which hill?
Ans. Vyankatadri

14. Bleaching powder is mostly found in?
Ans. Calcium Oxychloride

15. What is Exobiology?
Ans. Study of Extraterrestrial Life

16. Osama Bin Laden killed in which place?
Ans. Abbottabad in Pakistan

17. Name of the 15th Prime Minister of India?
Ans. Narendra Modi

18. Highest Bridge is on which River?
Ans. Bhagirathi

19. Who is Commander chief of all Military?
Ans. President

20. Who is the Winner of Dinanath Mangeskar Award 2015?
Ans. Anil Kapoor

21. Saina Nehwal is from which Game?
Ans. Badminton

22. Who is the Railway Minister of India?
Ans. Suresh Prabhu

23. What changes Milk into Curd?
Ans. Lactobaccilus

24. Which Gas do human exhale or breath-out?
Ans. CO2

25. World Wide Web was invented by?
Ans. Tim Berners-Lee

26. P.A Sangma served as the Loksabha Speaker in which year?
Ans. 1996 to 1998

27. Who is the Richest Person as per Forbes Global List?
Ans. Bill Gates

Did you find these questions easy or challenging? Let us assist you in preparing for RRB NTPC Examination in the best way possible.

 

RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy

RRB Non-Technical Recruitment Exam 2016 Study Plan & Exam Strategy

Read: RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy

This article will help you understand the types of questions essential towards getting a better score and also provide insights on how to attempt the RRB NTPC Written Examination. Reading this article is a must if one hopes to improve his/ her score in actual RRB Examination.

 

RRB NTPC: Do’s and Don’ts

How to Attempt RRB NTPC 2016

Read: RRB NTPC 2016: Do’s & Don’t while attempting the Written Exam

Almost every other RRB candidate will be attempting this examination for the first time. But, in order to stay ahead, you need to build a proper strategy and follow a correct procedure while attempting the written paper. Hence, this article is created in order to cater that need.

Stay connected for more information regarding RRB NTPC Recruitment 2016. To excel in Railways Exams, download the Best RRB Exam Preparation App for free.

Best Exam Preparation App OnlineTyari

For better response, post your queries on OnlineTyari Community.

1 COMMENT

Leave a Reply