RRB NTPC GK Exam Questions: 19 April 2016

0
3675
RRB-NTPC-GK-Exam-Questions-19-April-2016

RRB GK Questions: Non-Technical Recruitment Examination for selecting candidates to various posts in the Indian Railways have now started. Continuing our earlier efforts to breakdown the question paper, here are the GK Question List for 19 April 2016.

Millions of candidates are competing for 18252 Vacancies for Non-Technical Posts and the going only gets tough. But, surprisingly, the difficulty level of RRB Exam has been easy till now. To read in detail about it, please give this article on RRB NTPC Exam Review a thorough read.

RRB-NTPC-Exam-Analysis-Expected-Cutoff-2016-Check-Now

Must Read: RRB NTPC Exam Analysis 2016

Since there a lot of candidates who are yet to attempt the written examination, we have compiled a list of questions that have occurred on 19 April RRB NTPC Examination in all Shifts. These questions are specific to General Knowledge (GK) only.

If you are someone who is yet to attempt the written examination for RRB NTPC Recruitment, we would suggest you read these questions thoroughly.

 

RRB NTPC GK Questions – 19 April 2016

These were a few specific questions asked in RRB NTPC General Awareness Section which candidates might have found tough, confusing or difficult to attempt. The Examination will be conducted in 3 Shifts.

1. Who won the Man of Series in Asia Cup T20?
Ans. Virat kohli

2. When next Halley comet occur?
Ans. 9 February 2062

3. Which Party has won second large MP seats in Loksabha?
Ans. Congress

4. What is the State with Maximum Boundaries?
Ans. Uttar Pradesh

5. Jahangir is which number of Mughal Ruler?
Ans. 4th

6. Among the following which is not used as fruit?
Ans. Tomato

7. What is theme of the Wetland day?
Ans. Sustainable Development

8. What is the freezing point of water?
Ans. 0 °C

9. Who is the head of State bank of India (SBI)?
Ans. Arundhati Bhattacharya

10. Pluto discovered in which year?
Ans. 1930

11. Make in India week?
Ans. 13-18 Feb

12. What is the population of Tigers in 2014?
Ans. 2,226

13. Methane gas is a?
Ans. Rocket Fuel

14. What is the Theme of Wetlands day?
Ans. Sustainable Development

15. Which gas is found in refrigerators?
Ans. CFC ( Chloro flouro Carbons)

16. Process of absorption of moisture from air is called?
Ans. Humidification

17. Hawa Mahal is made up of ___?
Ans. Pink Marbles

18. What does a backup in a computer do?
Ans. It backups all the existing data

19. The car stops when applied brakes due to ______ force?
Ans. Frictional

20. Who is the Current Governor of Reserve Bank of India?
Ans. Raghuram Rajan

21. docx is an extension of _____?
Ans. Microsoft Word

22. Who is UNDP ambassador?
Ans. Syed Akbaruddin

23. Game in which we touch the opponent and opponent’s player got out.
Ans. Kabbaddi

24. Golconda port constructed during which dynasty rule?
Ans. Kakatya Dynasty

25. Year of Kakori Kand ?
Ans. 9 August 1925

26. Who got Dadasaheb Phalke award 2015?
Ans. Shashi Kapoor

27. Who is the Central Defence Minister?
Ans. Manohar Parikar

28. What is the old name of State Bank of India?
Ans. Imperial Bank of India

29. What is the status of Dominion?
Ans. Autonomous Communities within the British Empire

Did you find these questions easy or challenging? Let us assist you in preparing for RRB NTPC Examination in the best way possible.

 

RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy

RRB Non-Technical Recruitment Exam 2016 Study Plan & Exam Strategy

Read: RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy

This article will help you understand the types of questions essential towards getting a better score and also provide insights on how to attempt the RRB NTPC Written Examination. Reading this article is a must if one hopes to improve his/ her score in actual RRB Examination.

 

RRB NTPC: Do’s and Don’ts

How to Attempt RRB NTPC 2016

Read: RRB NTPC 2016: Do’s & Don’t while attempting the Written Exam

Almost every other RRB candidate will be attempting this examination for the first time. But, in order to stay ahead, you need to build a proper strategy and follow a correct procedure while attempting the written paper. Hence, this article is created in order to cater that need.

Stay connected for more information regarding RRB NTPC Recruitment 2016. To excel in Railways Exams, download the Best RRB Exam Preparation App for free.

Best Exam Preparation App OnlineTyari

For better response, post your queries on OnlineTyari Community.

Leave a Reply