RRB NTPC GK Exam Questions: 10 April 2016

0
5369
RRB-NTPC-GK-Exam-Questions-10-April-2016

RRB GK Questions: Non-Technical Recruitment Examination for selecting candidates to various posts in the Indian Railways have now started. Continuing our earlier efforts to breakdown the question paper, here are the GK Question List for 10 April 2016.

Millions of candidates are competing for 18252 Vacancies for Non-Technical Posts and the going only gets tough. But, surprisingly, the difficulty level of RRB Exam has been easy till now. To read in detail about it, please give this article on RRB NTPC Exam Review a thorough read.

RRB-NTPC-Exam-Analysis-Expected-Cutoff-2016-Check-Now

Must Read: RRB NTPC Exam Analysis 2016

Since there a lot of candidates who are yet to attempt the written examination, we have compiled a list of questions that have occurred on 10 April RRB NTPC Examination in all Shifts. These questions are specific to General Knowledge (GK) only.

If you are someone who is yet to attempt the written examination for RRB NTPC Recruitment, we would suggest you read these questions thoroughly.

 

RRB NTPC GK Questions – 10 April 2016   

These were a few specific questions asked in RRB NTPC General Awareness Section which candidates might have found tough, confusing or difficult to attempt. RRB Exam was conducted only in the last shift this day.

1. BCCI cricketer of the year 2015?
Ans. Virat Kohli

2. Who built Red fort of Agra?
Ans. Akbar

3. Largest cell in human body?
Ans. Ovum

4. Dirty Blood is carried by?
Ans. Renal Artery

5. First human heart transplant performed at?
Ans. South Africa in 1967

6. Study of Humans?
Ans. Anthropology

7. Goa was liberated from Portugal by which movement?
Ans. Goa Liberation Movement

8. Saurology is the study of?
Ans. Lizards

9. ISRO Full Form?
Ans. Indian Space Research Organisation

10. Retirement Age of Supreme Court Judge?
Ans. 65

11. Who can declare Financial Emergency in the Country?
Ans. President

12. DVD Full Form?
Ans. Digital Video Disc or Digital Versatile Disc

13. Mahabodi Temple located at?
Ans. Bodh Gaya

14. Who is Maharashtra`s Tiger Ambassador?
Ans. Amitabh Bachchan

15. Who won Chidambaram Trophy for Best Woman Cricketer 2015?
Ans. Mithali Raj

16. Which acid helps in human body for digestion?
Ans. Gastric Acid(HCL)

17. Who has right to declare financial emergency?
Ans. President

18. Source of Narmada river?
Ans. Amarkantak, MP

19. Minimum age of PM?
Ans. 25 Years

20. First Indian go into space?
Ans. Rakesh Sharma in 1984

21. Current captain of Indian women’s hockey team?
Ans. Ritu Rani

22. World Aids day?
Ans. December 1

23. Summer Olympic 2016 held in?
Ans. Rio de Janeiro

24. Nobel Prize 2015 for literature?
Ans. Svetlana Alexievich

25. SONAR full form?
Ans. Sound Navigation And Ranging

26. Which is first unmanned satellite launched by ISRO?
Ans. Chandrayaan-1

27. Make in India Logo?
Ans. Moving lion

28. Which country won maximum number of oscar awards?
Ans. Italy

29. Capital Of Andhara Pradesh?
Ans. Amaravati

30. Study of Spiders?
Ans. Arachnology

31. Hindi Diwas?
Ans. 14 September

 

Did you find these questions easy or challenging? Let us assist you in preparing for RRB NTPC Examination in the best way possible.

 

RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy 

RRB Non-Technical Recruitment Exam 2016 Study Plan & Exam Strategy

Read: RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy

This article will help you understand the types of questions essential towards getting a better score and also provide insights on how to attempt the RRB NTPC Written Examination. Reading this article is a must if one hopes to improve his/ her score in actual RRB Examination.

 

RRB NTPC: Do’s and Don’ts 

How to Attempt RRB NTPC 2016

Read: RRB NTPC 2016: Do’s & Don’t while attempting the Written Exam

Almost every other RRB candidate will be attempting this examination for the first time. But, in order to stay ahead, you need to build a proper strategy and follow a correct procedure while attempting the written paper. Hence, this article is created in order to cater that need.

Stay connected for more information regarding RRB NTPC Recruitment 2016. To excel in Railways Exams, download the Best RRB Exam Preparation App for free.

Best Exam Preparation App OnlineTyari

For better response, post your queries on OnlineTyari Community.

Write your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.