RRB NTPC GK Exam Questions: 18 April 2016

0
4723
RRB-NTPC-GK-Exam-Questions-18-April-2016

RRB GK Questions: Non-Technical Recruitment Examination for selecting candidates to various posts in the Indian Railways have now started. Continuing our earlier efforts to breakdown the question paper, here are the GK Question List for 18 April 2016.

Millions of candidates are competing for 18252 Vacancies for Non-Technical Posts and the going only gets tough. But, surprisingly, the difficulty level of RRB Exam has been easy till now. To read in detail about it, please give this article on RRB NTPC Exam Review a thorough read.

RRB-NTPC-Exam-Analysis-Expected-Cutoff-2016-Check-Now

Must Read: RRB NTPC Exam Analysis 2016

Since there a lot of candidates who are yet to attempt the written examination, we have compiled a list of questions that have occurred on 18 April RRB NTPC Examination in all Shifts. These questions are specific to General Knowledge (GK) only.

If you are someone who is yet to attempt the written examination for RRB NTPC Recruitment, we would suggest you read these questions thoroughly.

 

RRB NTPC GK Questions – 18 April 2016

These were a few specific questions asked in RRB NTPC General Awareness Section which candidates might have found tough, confusing or difficult to attempt. The Examination will be conducted in 3 Shifts.

1. Chera Dynasty ruled in which state of India?
Ans. Kerala

2. Who succeeded Steve Balmer as the new CEO of Microsoft?
Ans. Satya Nadella

3. What is Dry Ice?
Ans. Solid form of carbon dioxide

4. Ronaldo is famous for which sport?
Ans. Football

5. Gyroscope used in which device?
Ans. Smartphone

6. Which City is called Pink City?
Ans. Jaipur

7. Who invented Dynamite?
Ans. Alfred Nobel

8. Sound is measured in?
Ans. Decibel

9. First Chinese women who went to Space?
Ans. Liu Yang

10. Supreme Court established in which year?
Ans. 1950

11. First solar powered airport in India?
Ans. Kochi

12. Which part is known as Nerve Centre of Computer?
Ans. Arithmetic Logic Unit

13. Inventor of Video Games?
Ans. Ralph Henry Baer

14. Who won the 2015 Man Booker Prize?
Ans. Marlon James

15. What is the full form of ATM?
Ans. Automated Teller Machine

16. Who is the Queen of Arabian Sea?
Ans. Kochi

17. Who was awarded Padma Bhushan Award in Sports?
Ans. Saina Nehwal

18. Which is India’s First Defence Satellite?
Ans. GSAT – 7

19. Who presented the Union Budget in 1947?
Ans. R. K. Shanmukham Chetty

20. First Railway Budget submitted by?
Ans. John Mathai

21. One of the major components of Chalk is?
Ans. Calcium Carbonate

22. What is the First Capital of Sri Lanka?
Ans. Anuradhapura

23. What is the Date of Partition of India?
Ans. 15 August 1947

24. Who is the Inventor of Stainless Steel?
Ans. Harry Brearley

25. Where is the Museum of Noble Prize?
Ans. Sweden

26. What is the chemical formula of ozone?
Ans. O3

27. Cricket bat is made of?
Ans. Willow Wood

28. What is the Venue of Commonwealth Games 2022?
Ans. Durban, South Africa

29. Raja Bhoja belongs to which dynasty?
Ans. Parmara

30. First SMS was sent from which mobile network?
Ans. Vodafone

Did you find these questions easy or challenging? Let us assist you in preparing for RRB NTPC Examination in the best way possible.

 

RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy

RRB Non-Technical Recruitment Exam 2016 Study Plan & Exam Strategy

Read: RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy

This article will help you understand the types of questions essential towards getting a better score and also provide insights on how to attempt the RRB NTPC Written Examination. Reading this article is a must if one hopes to improve his/ her score in actual RRB Examination.

 

RRB NTPC: Do’s and Don’ts

How to Attempt RRB NTPC 2016

Read: RRB NTPC 2016: Do’s & Don’t while attempting the Written Exam

Almost every other RRB candidate will be attempting this examination for the first time. But, in order to stay ahead, you need to build a proper strategy and follow a correct procedure while attempting the written paper. Hence, this article is created in order to cater that need.

Stay connected for more information regarding RRB NTPC Recruitment 2016. To excel in Railways Exams, download the Best RRB Exam Preparation App for free.

Best Exam Preparation App OnlineTyari

For better response, post your queries on OnlineTyari Community.

Write your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.