RRB NTPC GK Exam Questions: 22 April 2016

2
6332
RRB-NTPC-GK-Exam-Questions-22-April-2016

RRB GK Questions: Non-Technical Recruitment Examination for selecting candidates to various posts in the Indian Railways have now started. Continuing our earlier efforts to breakdown the question paper, here are the GK Question List for 22 April 2016.

Millions of candidates are competing for 18252 Vacancies for Non-Technical Posts and the going only gets tough. But, surprisingly, the difficulty level of RRB Exam has been easy till now. To read in detail about it, please give this article on RRB NTPC Exam Review a thorough read.

RRB-NTPC-Exam-Analysis-Expected-Cutoff-2016-Check-Now

Must Read: RRB NTPC Exam Analysis 2016

Since there a lot of candidates who are yet to attempt the written examination, we have compiled a list of questions that have occurred on 22 April RRB NTPC Examination in all Shifts. These questions are specific to General Knowledge (GK) only.

If you are someone who is yet to attempt the written examination for RRB NTPC Recruitment, we would suggest you read these questions thoroughly.

 

RRB NTPC GK Questions – 22 April 2016

These were a few specific questions asked in RRB NTPC General Awareness Section which candidates might have found tough, confusing or difficult to attempt. The Examination will be conducted in 3 Shifts.

1. Which Sports did Babar play?
Ans. Polo

2. What is the rank of Mukesh Ambani in Forbes global richest person list 2016?
Ans. 36

3. Which organisation conducts Cricket world cup?
Ans. ICC (International Cricket Council)

4. First Indian Women Boxer to win gold in Asian games?
Ans. Mary Kom

5. Blue Ray Disk refers to which of the following?
Ans. Storage Disk

6. Which of the following is not a board game?
Ans. Bridge

7. Malleable refers to?
Ans. Ability of a metal to be hammered into thin sheets

8. First Indian who to go Space?
Ans. Rakesh Sharma

9. Who won Arjuna Award 2015 in Kabaddi?
Ans. Manjeet Chillar

10. The International Renewable Energy Agency Headquarter?
Ans. Abu Dhabi

11. Gold is soluble in?
Ans. Aqua Regia

12. Best Actor award in 88th Academy awards?
Ans. Leonardo Di Caprio

13. Where is first Jute Mill located?
Ans. Rishra near Kolkata

14. What is Study of Genetics called as?
Ans. Genetics

15. Satish Dhawan Space Centre is located at which State?
Ans. Sriharikota

16. Present Commerce and Industry Minister of India?
Ans. Nirmala Sitharaman

17. What is Official Language of Afghanistan?
Ans. Afghani

18. Which metal for Galvanisation of Iron?
Ans. Zinc

19. Where is the Bhimbetka Rock Shelters located?
Ans. Madhya Pradesh

20. Formula of Common Salt?
Ans. NaCL

21. Canada’s First Space Telescope is?
Ans. MOST

22. Which rivers form Triveni Sangamam?
Ans. Yamuna, Ganges & Saraswati

23. Which gas is used for flushing potato chips packets?
Ans. Nitrogen

24. Roger Federer belongs to?
Ans. Switzerland

25. Hubble Space telescope belongs to which country?
Ans. USA

26. Which hollywood actor going to work with Rajinikanth in upcoming movie?
Ans. Arnold Schwarzenegger

27. Which is not a fundamental right?
Ans. Right of Property

28. AIDS is not transmitted through which of the following?
Ans. Malarial Parasite

29. Mouma Das is related to?
Ans. Table Tennis

30. Biggest Constitution in World?
Ans. India

Did you find these questions easy or challenging? Let us assist you in preparing for RRB NTPC Examination in the best way possible.

 

RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy

RRB Non-Technical Recruitment Exam 2016 Study Plan & Exam Strategy

Read: RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy

This article will help you understand the types of questions essential towards getting a better score and also provide insights on how to attempt the RRB NTPC Written Examination. Reading this article is a must if one hopes to improve his/ her score in actual RRB Examination.

 

RRB NTPC: Do’s and Don’ts

How to Attempt RRB NTPC 2016

Read: RRB NTPC 2016: Do’s & Don’t while attempting the Written Exam

Almost every other RRB candidate will be attempting this examination for the first time. But, in order to stay ahead, you need to build a proper strategy and follow a correct procedure while attempting the written paper. Hence, this article is created in order to cater that need.

Stay connected for more information regarding RRB NTPC Recruitment 2016. To excel in Railways Exams, download the Best RRB Exam Preparation App for free.

Best Exam Preparation App OnlineTyari

For better response, post your queries on OnlineTyari Community.

2 COMMENTS

Write your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.