RRB NTPC GK Exam Questions: 27 April 2016

0
3095
RRB-NTPC-GK-Exam-Questions-27-April-2016

RRB GK Questions: Non-Technical Recruitment Examination for selecting candidates to various posts in the Indian Railways have now started. Continuing our earlier efforts to breakdown the question paper, here are the GK Question List for 27 April 2016.

Millions of candidates are competing for 18252 Vacancies for Non-Technical Posts and the going only gets tough. But, surprisingly, the difficulty level of RRB Exam has been easy till now. To read in detail about it, please give this article on RRB NTPC Exam Review a thorough read.

RRB-NTPC-Exam-Analysis-Expected-Cutoff-2016-Check-Now

Must Read: RRB NTPC Exam Analysis 2016

Since there a lot of candidates who are yet to attempt the written examination, we have compiled a list of questions that have occurred on 27 April RRB NTPC Examination in all Shifts. These questions are specific to General Knowledge (GK) only.

If you are someone who is yet to attempt the written examination for RRB NTPC Recruitment, we would suggest you read these questions thoroughly.

 

RRB NTPC GK Questions – 27 April 2016

These were a few specific questions asked in RRB NTPC General Awareness Section which candidates might have found tough, confusing or difficult to attempt. The Examination will be conducted in 3 Shifts.

1. Which is the Most Intelligent Mammal on Earth?
Ans. Dolphin

2. Element used in Nuclear Fission to absorb neurons?
Ans. Cadmium

3. What is the Name of Parliament of Pakistan?
Ans. Mazlish-e-shoora

4. Indian Prime Minister who is not a Chief Minister?
Ans. Indira Gandhi

5. Atoms having Equal Number of Electrons are called?
Ans. Isoelectronic

6. Which Device is used for Shock Treatments?
Ans. Electroconvulsive Devices

7. World’s Happiest Country is?
Ans. Switzerland

8. What is the Capital City of Manipur?
Ans. Imphal

9. Official language of Goa state?
Ans. Konkani

10. Who is T20 India Woman’s Cricket Team Captain?
Ans. Mithali Raj

11. Raja Ram Park is located at?
Ans. Kolhapur

12. Who is the President of Myanmar?
Ans. Htin Kyaw

13. study of the liver?
Ans. Hepatology

14. Apollo 11 launched in which Year?
Ans. 1969

15. Which of the Mountain comes under Biodiversity Hot Spot?
Ans. Western Ghat

16. What is used to connect a Computer to a Phone Line?
Ans. MODEM

17. Gandhi Ji started Dandi March in which year?
Ans. 1930

18. Number of teams in 2016 World Twenty 20 women world cup?
Ans. 10

19. FTP stands for?
Ans. File transfer protocol

20. Duodenum is a?
Ans. Small intestine

21. IUCN stands for?
Ans. The International Union for Conservation of Nature and Natural Resources

22. Nagaland’s Official Language?
Ans. English

23. Allahabad was previously known as?
Ans. Prayag

24. Digestive Acid?
Ans. HCL

25. Dudoneum is?
Ans. Small Intestine

Did you find these questions easy or challenging? Let us assist you in preparing for RRB NTPC Examination in the best way possible.

 

RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy

RRB Non-Technical Recruitment Exam 2016 Study Plan & Exam Strategy

Read: RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy

This article will help you understand the types of questions essential towards getting a better score and also provide insights on how to attempt the RRB NTPC Written Examination. Reading this article is a must if one hopes to improve his/ her score in actual RRB Examination.

 

RRB NTPC: Do’s and Don’ts

How to Attempt RRB NTPC 2016

Read: RRB NTPC 2016: Do’s & Don’t while attempting the Written Exam

Almost every other RRB candidate will be attempting this examination for the first time. But, in order to stay ahead, you need to build a proper strategy and follow a correct procedure while attempting the written paper. Hence, this article is created in order to cater that need.

Stay connected for more information regarding RRB NTPC Recruitment 2016. To excel in Railways Exams, download the Best RRB Exam Preparation App for free.

Best Exam Preparation App OnlineTyari

For better response, post your queries on OnlineTyari Community.

Write your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.