Aptitude - Aptitude-Time And Works

Read many objective multiple choice questions of Aptitude - Aptitude-Time and works in English. Practise online thousands of questions related to Aptitude - Aptitude-Time and works. You can check online answer and try mock tests for Aptitude - Aptitude-Time and works Questions provided in English.

A is thrice as good a workman as B and takes 10 days less to do a piece of work than B takes. B alone can do the whole work in ?

  • a
  • b
  • c
  • d
  • OOPS, your answer is incorrect

    Ratio of times taken by A and B = 1:3.
    If difference of time is 2 days, B takes 3 days.
    If difference of time is 10 days, B takes (3/2) * 10 =15 days.

A job is completed by 10 men in 20 days and by 20 women in 15 days. How many days will it take for 5 men and 10 women to finish that work?

  • a
  • b
  • c
  • d
  • OOPS, your answer is incorrect

    Let 1 mans 1 days work = x and 1 womens a days work = y
    then 10x = 1/20 and 20y = 1/15 so x = 1/200 and y = 1/300
    (5 men + 10 women)s 1 days work = (5/200) + 10/300 = 7/120.
    So, they will finish the work in 120/7 = 17 and 1/7 days.

A can do a piece of work in 7 days of 9 hours each and B can do it in 6 days of 7 hours each. How long will they take to do it, working together 8*(2/5) hours a day?

  • a
  • b
  • c
  • d
  • OOPS, your answer is incorrect

    A can complete the work in (7 * 9) hrs = 63 hrs.
    B can complete the work in (6 * 7) hrs = 42 hrs.
    As 1 hours work = 1/63 and Bs 1 hours work = 1/42
    (A+B)s 1 hours work = [(1/63) + (1/42)] = 5/126
    Both will finish the work in (126/5) hrs
    Number of days of8*(2/5) hrs each = (126/5) * (5/42) = 3 days.

A piece of work can be done by 6 men and 5 women in 6 days or 3 men and 4 women in 10 days. It can be done by 9 men and 15 women in ?

  • a
  • b
  • c
  • d
  • OOPS, your answer is incorrect

    Let 1 mans 1 days work =x and 1 womans 1 days work = y. Then, 6x+5y = 1/6 , 3x+4y = 1/10
    On solving, we get x = 1/54 and y = 1/90
    (9 men + 15 women)s 1 days work = (9/54) + (15/90) = 1/3
    They will finish the work in 3 days.

A can do a piece of work in 30 days while B alone can do it in 40 days. In how many days can A and B working together do it ?

  • a
  • b
  • c
  • d
  • OOPS, your answer is incorrect

    As l days work = 1/30 and Bs l days work= 1/40
    (A + B)s 1 days work = (1/30 + 1/40) = 7/120
    Both together will finish the work in 120/7 = 17.14 days.

Showing 311 to 315 of 324 (65 Pages)

Provide comments for current affairs in english